Könyvek, avagy a világ nyolcadik csodái!

Christopher Moore

A_leghulyebb_Angyal.pdf (1,3 MB)
Christopher_Moore_-_Mocskos_melo.doc (1,2 MB)
Total_szivas.pdf (1,2 MB)
christopher_moore_biff_evangeliuma.doc (20 kB)
christopher_moore_verszivo_demonok.doc (20 kB)
37262792-Ordogod-Van-Moore-Christopher.pdf (563,7 kB)

Ebből csak egyet olvastam a Totál szívást és az nagyon tetszett. De egy kérdésem azért maradt, hogy lehet ilyen hülye egy ember ?! (Cristopher Moore) xD

Fülszövegek:

A  leghülyébb angyal:

Miután annak idején Raziel elcseszett egy nagy feladatot (10 évet késett egy születés bejelentésével, mint ahogy a sztorit Biff evangéliumá ból ismerjük), most több mint 2000 évvel a sajnálatos eset után kap még egy lehetőséget, hogy karácsonyi csodát csináljon. Csupán egy gyerek kívánságát kell teljesítenie. Persze nem véletlenül ő a leghülyébb angyal, mert bár talál egy kissrácot, de azért nem számítja be, hogy a gyerekek nem mindig fejezik ki magukat helyesen. Ennek eredménye lesz egy horrorba fulladó karácsonyi buli, ahol a magányosan ünneplőkre zombik támadnak. Mindez Pine Cove-ban történik, ahol nem hétköznapi lakosok vannak, például egy elmebajos B-mozi sztár, egy rendőr, aki nem tud leszokni a fűről, friss szerelmesek aki egy gyilkossági helyszínen találkoznak. Na meg néhány ismerős az Ördögöd van! Könyvből is.
Mindez a körítés elég ahhoz, hogy Christopher Moore egy beteg karácsonyi történetet adjon az olvasó kezébe. Aki szereti az akasztófahumort és nem bánja, hogy tocsog a vér, de még jókat is lehet röhögni, annak tetszeni fog a regény.

 

Mocskos meló:

Halálnak lenni mocskos egy meló. De valakinek ezt is meg kell csinálni.

Charlie Asher egy normális fickó, aki kifejezetten jól érzi magát a saját kis normális életében. Kicsit neurotikus, kicsit túlaggódja a dolgokat, de azt is a normalitás határain belül teszi. Inkább bétahímnek lehetne nevezni őt, mint alfának, de Charlie már hozzászokott ehhez az állapothoz. Felesége okos, csinos, bájos nő, aki pontosan azért szereti őt, mert annyira normális. Gyermekük születik, és úgy tűnik, a dolgok nem is alakulhatnának jobban Charlie számára.

De aztán az emberek úgy kezdenek hullani Charlie körül, mint a legyek. Sötét árnyak suttognak neki a csatornákból, ismeretlen nevek jelennek meg a noteszében, bizonyos tárgyak vörösen izzanak a közelében. Igen, minden jel arra mutat, hogy valamiféle titokzatos erők új munkakörre jelölték ki Charlie Ashert. Mostantól ő lesz a Halál. Másoknak ez a vég. De neki csak a kezdet.

 

Totál szívás:

Vámpírnak lenni totál szívás. Szó szerint. Kérdezzük csak meg Thomas C. Floodot. Élete legfantasztikusabb éjszakája után arra ébredt, hogy a barátnője, Jody, vámpír. És most már ő is az! Pontosabban Jody tette azzá. A legtöbb párnak ez elég lenne a szakításhoz, de Tommy és Jody szerelmesek, így elhatározzák, hogy túlteszik magukat ezen az apróságon. Csak közben kiderül, hogy az ősöreg vámpírnak, aki korábban megcsócsálta Jodyt, nem lett volna szabad újoncokat toborozni. Ráadásul Tommy volt munkatársai nagyon rákaptak erre a vámpírvadász dologra, úgyhogy karót akarnak döfni a fiú szívébe. Vagy levágni a fejét. Vagy valami ilyesmi. És ez már tényleg totál szívás.

 

Biff evangéliuma:

Jézus születésének történetét jól ismerjük. Csakúgy, mint bölcs tanításait, dicső cselekedeteit és isteni önfeláldozását a harmincadik születésnapját követően. De Isten Fiának gyermekkoráról és felnőtté válásának történetéről senki nem tud semmit – Biffet, a Messiás legjobb haverját kivéve, akit most az Úr parancsára feltámaszt egy Raziel nevű botcsinálta angyal, hogy írja meg a saját evangéliumát. Úgyhogy Biff egy szállodai szobába zárva nekiáll elmesélni az elveszettnek hitt évek történetét. Senkit és semmit nem kímélve végre kipakol a maga sajátos stílusában (persze, hogy nem véletlenül törölték ki őt az evangéliumokból), és megosztja velünk, hogy hogyan is történt minden valójában, a betlehemi jászoltól egészen a Golgotáig.

Biff evangéliuma tele van izgalmas kalandokkal, szerelemmel, varázslattal, gyógyítással, kung-fúval, halottkeltéssel, démonokkal és dögös csajokkal. De bármi is történjen velük, egy biztos: Biffet nem olyan fából faragták, hogy csak úgy szó nélkül hagyja a legjobb barátját keresztre feszíteni. Nem. Ő harcolni fog a végsőkig.

 

Vérszívó démonok

Jody igazából nem akart vámpír lenni. De amikor egyszer egy sikátorban ébred – karján égési sérülések, testén egy szemetes konténer, végtagjaiban természetfeletti erő, torkában valami furcsa szomjúság –, rá kell döbbennie, hogy ebben a kérdésben senki nem kérte ki a véleményét. Valaki vámpírt csinált belőle, és kész. Egy vámpír élete azonban sokkal bonyolultabb, mint egy irodai alkalmazotté. Az éjszaka számtalan kihívást rejteget Jody számára, és itt jön a képbe C. Thomas Flood, aki éppen most érkezik San Franciscóba, azzal a feltett szándékkal, hogy író legyen. De a körülmények egészen más irányba sodorják a fiút. Éjszakai munkát vállal egy szupermarketben, és amikor a sors egy gyönyörű, bár élőhalott és vérszívó lány karjaiba löki, ő menthetetlenül beleszeret. Jody és Tommy összeköltözik, de az élet csupa veszély, ha az ember egy vámpírral él együtt. Bizonyos esetekben jól jöhet egy füzér fokhagyma, egy közepes méretű feszület… vagy végső esetben egy kihegyezett karó.

 

Ördögöd van

Mindenkinek van ördöge. Van, aki tagadja, van aki nem tud róla, sőt olyan is akad, aki büszke rá. Hősünk, Travis a kiugrott papnövendék szeretne megszabadulni ördögétől, akit egyedül ő láthat, a többiek csak akkor, ha... de ezt úgyis megtudják. "- Remek, de ha továbbra is nyavalyogni akarsz, inkább közlöm veled a regulákat. Először is, nem futhatsz el előlem. Megidéztél, és én szolgád lettem mindörökre. A mindörökre nálam pontosan azt jelenti, amit jelent... - Szóval pokolbéli vagy? - kérdeztem. Tudtam, hülye a kérdés, de hát az embert még a papneveldében sem készítik föl egy ördöggel folytatandó társalgásra. - Nem - mondta -, édenkerti vagyok. - Hazudsz - vágtam rá. Így kezdődött, és Catch immár hetven éve folyamatosan félrevezet engem hazugságaival... - Tényleg édenkerti vagyok. Édenkert egy városka, úgy harminc mérföldnyire Newarktól. Ekkor hemperegni kezdett a sárban, és majd megszakadt a nevetéstől." Christopher Moore-t - ördögien vonzó meseszövésének és hihetetlen komédiázó kedvének köszönhetően, a humor legjelesebb képviselői közt tartják számon. Betegesen humoros, sőt eszement, amire csupán egy mentsége van: az esze.

 

 

© 2012 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode